Један од најбољих фудбалских тренера свијета Јирген Клоп обрушио се на телевизијске куће које инсистирају да се фудбалске утакмице и у доба короне играју несмањеним темпом, односно сриједом и четвртком, па суботом и недјељом, те их оптужио да тако уништавају здравље играча.

Након побједе “Ливерпула” над “Лестером” Клоп је дао изјаву коју су европске спортске телевизијске куће цензурисале, али ју је објавио амерички Ен-Би-Си.

“Ако наставимо да играмо сриједом и четвртком увече у еврокуповима и за репрезентације, а онда суботом и недјељом послије подне у Премијершипу /Премијер лига/, нисам сигуран да ћемо сезону завршити са 11 здравих играча. Знам да вас није брига – и то и јесте проблем”, поручио је Клоп.

Он упозорава на повреде и обољења играча од ковида 19, те одбацује савјете да стално мијења тим и одмара играче.

“Говоре нам да ротирамо играче. Које то играче? Остала су нам само дјеца”, истиче Клоп.

Њемачког стручњака посебно иритира прича о телевизијским правима.

“Треба поштовати потписане уговоре са телевизијским кућама, али они нису направљени ни потписани у доба корона сезоне. Сви се морамо прилагодити новој ситуацији, па тако сада овдје причамо под маскама. Све се промијенило, живот се промијенио, само исти остају уговори са телевизијским кућама, које на сваки приговор одговарају: То је наше и ми то не пуштамо”, наводи Клоп.

Неки спортски портали, међутим, напомињу да клубови живе од телевизијских права у доба када нема публике на трибинама због пандемије вируса корона и да би смањењем уговора и броја утакмица многи банкротирали, односни да су многи већ на корак од банкрота.