Тренер Ливерпула Јирген Клоп рекао је данас да неће ускратити прилику фудбалерима Џордану Хендерсону или Вирџилу ван Дајку да играју за своје репрезентације на предстојећем Европском првенству, ако покажу да су спремни послије повреда.

Енглески репрезентативац Хендерсон је у фебруару подвргнут операцији препоне, док је Холанђанин Ван Дајк завршио сезону, након што је повриједио лигаменте кољена у октобру у утакмици против Евертона.

Селектор Енглеске Гарет Саутгејт рекао је да ће у посљедњем тренутку одлучити да ли ће позвати у тим капитена Ливерпула, кога је морао да изостави са списка за недавне утакмице у квалифкацијама за Свјетско првенство 2022. године.

”Не желим да одузмем ниједног играча Енглеској или Холандији, ако су спремни, спремни су. Није на мени да донесем те одлуке. Не знам ништа о Европском првенству. Ништа се није промијенило. Они су тамо гдје би требало да буду у овом тренутку. Они су у процесу рехабилитације”, рекао је Клоп, пренио је Скај.

Упитан да ли има прогнозе о повратку Хендерсона на терен, Клоп је одговорио: ”Не, заправо нема”.

”Он није овде, не може да тренира, али ће се вратити тренинзима за неколико дана или недјеља, сигурно. Проблем је, ја нисам љекар, ради се о времену. Да ли ће бити довољно времена? Немам појма, али надам се”, навео је Клоп.

Европско првенство одржаће се од 11. јуна до 11. јула у 12 градова.