Клуб заступника Странке демократске акције (СДА) у Заступничком дому Парламентарне скупштине БиХ сматра да је “формирање предмета” против директора ОСА-е БиХ, на темељу анонимне пријаве, јефтини политичко-пропагандни чин.

Тужилаштво БиХ је у протеклом периоду бомбардовало грађане бројним „формираним предметима“, који су затим редовно завршавали у корпи за смеће, јер су очигледно били покренути искључиво због медијских и ПР потреба, а не на темељу озбиљних аргумената и истраге.

У контексту овог предмета важно је нагласити да Гордана Тадић није била спремна подићи оптужницу против предсједника ВСТВ-а Милана Тегелтијје, чак и након што се појавио снимак на којем се зорно види како прима мито, а „формира предмет“ против директора ОСА-е са очигледном политичком тенденцијом, што довољно говори о професионалном срозавању тужитељице Тадић, наводи Клуб заступника СДА.

Такођер истичу како је фрапантно да улицама Босне и Херцеговине и сусједства слободно шетају четнички ратни злочинци, извршиоци геноцида у Сребреници и снајперисти који су убијали дјецу по Сарајеву, а да Гордана Тадић нема намјеру да их процесуира, већ је Тужилаштво свела на своју ”приватно-политичку прћију”.

”Овакав однос се мора у што скоријем року мијењати, а први корак је све извјеснија смјена Гордане Тадић”, истичу из Клуба заступника СДА у Заступничком дому Парламентарне скупштине БиХ.