Возаче упозоравамо на учестале ситније одроне земље или камења. На свим дионицама савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену условима на путу, саопћено је из БИХАМК-а.

Због радова у зони петље Подлугови на аутопуту А-1 у оба смјера саобраћа се возном траком, док су претицајне траке затворене за саобраћај.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц – Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком,уз регулацију семафорима. Од 23 до 4:30 сати, саобраћај се кроз тунел обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи на дионици Тузла – Калесија (Симин Хан-Цапарде) саобраћај се од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар – Широки Бријег – Посушје – Томиславград – Купрес – Бугојно и Мостар – Сарајево – Бусовача – Нови Травник – Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Широки Бријег – Мостар (обилазница око Широког Бријега), Столац – Хутово (мјесто Церовица), Посушје – Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи – Рибница (на излазу из Бановића).

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док теретна не могу проћи.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.