Представа Не играј на Енглезе Владимира Ђурђевића, у режији Емира Спахића бит ће одиграна у петак, 16. лисотпада у 20 сати на Великој сцени Народног позоришта Мостар (НПМ).

Представа на занимљив, озбиљан, ироничан и духовит начин говори о једном од горућих проблема бх. друштва – коцкању и овисности о клађењу.

Тројица најбољих пријатеља из дјетињства Паун, Пикси и Буле чекају исход једне утакмице која их дијели од жељеног добитка, а на коју су се сва тројица различито кладила. Од тог једног резултата њих тројица очекују рјешење свих својих проблема. Држи их заједничка овисност и илузија како један добитак све рјешава, како задовољство једног добитка поништава сва животна незадовољства, како тај један погодак брише све промашаје. У том ишчекивању они откривају све своје страхове и наде, на видјело излазе њихове мрачне тајне, њихове наде и снови о срећи.

У представи играју Емир Спахић, Иван Скоко и Емир Сејфић, приопћено је из НПМ-а.

Публика ће, осим споменуте представе, имати прилику уживати у још двије изведбе до краја листопада.

Ријеч је о представи “Алфа Бета” Е. А. Wхитехеада, у режији Саше Оручевића која је на распореду у петак, 23. листопада, а исту вечер наступају у Сплиту с представом “Идентитлук” према мотивима дјела Амина Маалофа, у режији Тање Милетић Оручевић на Фестивалу хрватске драме “Марулићеви дани”, те представа “Хузур” Мартине Млинаревић, у режији Алме Лапајне која је на распореду у петак, 30. листопада, приопћено је из НПМ-а.