На сједници Комисије за вањске послове Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине дато је позитивно мишљење и Дому препоручено да да сагласност за ратификацију Споразума о финансирању Државног програма активности за 2019. годину, између Европске уније, коју представља Европска комисија, и Босне и Херцеговине, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара Босне и Херцеговине.

Усвојен је и у даљу парламентарну процедуру упућен Извјештају о раду Комисије за вањске послове за 2020. годину.

Чланови Комисије усвојили су и Оријентациони радни план Комисије за вањске послове Представничког дома ПСБиХ за 2021. годину.

На сједници су чланови Комисије примили к знању Извјештај с онлајн састанка Сталног одбора Парламентарне скупштине Процеса сарадње у Југоисточној Европи (ПССЕЕЦП), те Извјештај са Конференције “Наслијеђе мира – 25 година Дејтонско-париског мировног споразума”, која је одржана 15. 12. 2020. године у Загребу.

Ради одсуства предлагача, чланови Комисије нису разматрали посланичку иницијативу Предрага Којовића, Аиде Баручије, Мирјане Маринковић – Лепић и Дамира Арнаута којом се налаже Министарству правде БиХ и Министарству спољних послова БиХ да у року од 10 дана од дана усвајања ове иницијативе започну процедуру тражења, дипломатским и другим прикладним каналима, информација и документације од надлежних органа Сједињених Америчких Држава да је Никола Шпирић био укључен у јавну корупцију и остварио корист од ње, укључујући остваривање непрописне користи током обављања јавних функција и ометање јавних процеса током свог мандата као члана Представничког дома ПСБиХ.