Белгијски ногометни репрезентативац Винсент Компани (34) завршио је играчку каријеру поставши нови тренер Андерлехта, објавио је најтрофејнији белгијски ногометни клуб.

Компанy се након 11 година проведених у Манчестер Ситију, у јуну прошле године вратио у Андерлехт у двострукој улози, као играч и менаџер.

Одрадио је једну сезону закључивши свој играчки пут, након чега је добио нову улогу потписавши тренерски уговор на четири године.

“Желим се у потпуности посветити својој улози тренера и треба ми 100% свог времена како би се усредоточио на тај задатак. Због тога одлазим као ногометаш,” казао је Компани који ће за кормилом наслиједити Френкија Веркотерена.

“Мој циљ је да Андерлехт игра модеран ногомет с резултатима,” додао је.

Компани је играчки пут започео у Андерлехту из којег је 2006. преселио у ХСВ. У Хамбургу се задржао двије сезоне након чега је 2008. преселио у Манчестер Сити. У дресу “Грађана” уписао је 360 наступа освојивши 12 трофеја при чему четири наслова првака.

За репрезентацију је одиграо 89 утакмица освојивши треће мјесто на Ворлд Купу у Русији 2018. године.

“Наша визија остаје идентична. Желимо модеран и технички рафиниран облик ногомета. На томе желимо наставити радити, од наших млађих узраста до првог састава,” казао је спортски директор Петер Вербеке, док је предсједник Андерлехта Карел Ван Етвелт додао: “Као што сви знају, то је увијек био мој план. Остварио се прије него што се очекивало, али долазак Винсента за кормило је одлична вијест за клуб, наше навијаче и наше играче.”

Тренерски деби Компани ће имати у недјељу против Мускрона.