Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је на данашњој сједници Информацију о потреби ЈЗУ Универзитетска болница Фоча за обезбјеђење Ковид-19 одјељења с пратећим дијагностичким службама, а одобрено је 572.045 КМ с ПДВ-ом за реконструкцију и прирему простора за ове намјене.

Управни одбор Компензационог фонда РС упознао се и с Информацијом о пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера током јула из средстава Компензационог фонда. Закључено је да је Министарство трговине и туризма доставило списак пословних субјеката који испуњавају услове за рефундацију средстава.

“Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 210.972,02 КМ у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних коронавирусом по основу искориштених туристичких ваучера у периоду 01. јула. до 31. јула године за 35 пословна субјекта”, саопштено је из Владе РС.

Навели су да ће се исплата вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети ресорно министарство.