Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавио је данас да се нада да ће међународна заједница осудити посљедње шпекулације Милорада Додика о независности Републике Српске.

Комшић је реагирао на изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика да треба убрзати миран разлаз у БиХ и да вјерује да ће брзо доћи то вријеме, те оцијенио да би Република Српска као независна држава сигурно имала бољи стандард.

Додик је истакао да не вјерује у будућност постојања БиХ, те нагласио да се у политичком смислу залаже за миран разлаз БиХ и етаблирање Републике Српске као независне државе

“Поруке од стране господина Додика о проглашењу независности ентитета РС и формирању параентитета такозване Херцег Босне, у супротности су са Дејтонским споразумом, те значајно нарушавају мир и стабилност у региону. Надам се да ће представници међународне заједнице у БиХ осудити такве најаве, које бих овом приликом назвао и шпекулацијама и беспотребним дизањем тензија, иако нисам сигуран да се само ради о шпекулацијама и дизању тензија”, рекао је Комшић.