Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић поздравио је одлуку Централне изборне комисије о одржавању избора, саопштено је из његовог кабинета.

”Одржавање избора у новембру реално је с обзиром на то да је пандемија успорила ту динамику, а за мјесец дана, политички гледано нико ништа нити губи нити добија”, рекао је Комшић.

Он се осврнуо на Додикове и Човићеве нападе у вези са оспоравањем легитимитета Централне изборне комисије.

”Њима ни држава Босна и Херцеговина није легитимна, а камоли да им буде легитимна Централна изборна комисија којом не управља нико осим њих двојице. Међутим, логика у којој нема Додика и Човића, нема ни Босне и Херцеговине, је само њихова, а не и логика већине грађана БиХ, нити логика фукнционирања институција”, навео је Комшић.

У саопштењу стоји да се Комшић дотакао и напада на ОСЦЕ из којег су казали да су разочарани недавним изјавама члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића и занемаривањем демократских стандарда у вези са одржавањем избора.

”Уопће гледано они нападају све међународне организације, од ОСЦЕ-а до Међународног суда правде, уколико им не одговарају демократски и цивилизацијски стандарди које те међународне организације пропагирају, па је тако и са ОСЦЕ-ом, који ће унаточ томе остати поуздан партнер државе Босне и Херцеговине”, закључио је Комшић.