Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, разговарао је данас с Ериком Нелсоном, амбасадором Сједињених Америчких Држава, путем Зум апликације.

Тема разговора биле су евентуалне уставне реформе, у циљу провођења пресуда Европског суда за људска права из Стразбура, као и реформа изборног законодавства, како би се заштитио интегритет изборног процеса, али и омогућило свим грађана Босне и Херцеговине да конзумирају своје активно и пасивно бирачко право, онако како је то утврђено Мишљењем Европске комисије.

У том погледу, члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић је истакао да очекује подршку Сједињених Америчких Држава, да се и у Босни и Херцеговини уведе потпуна демократија како би сваки грађанин ове земље остварио своју једнакоправност у свим сегментима, па тако и у изборном процесу.

Осим тога, било је ријечи и о наставку НАТО пута Босне и Херцеговине, на начин да се очекује подношење другог Програма реформи БиХ, док с друге стране, од НАТО партнера се очекује да активно раде с институцијама Босне и Херцеговина на испуњењу потребних стандарда који воде ка чланству у овом наднационалном војном савезу, саопћено је из Предсједништва БиХ.