Двадесет и осам градских вијећника којима је Централна изборна комисија Босне и Херцеговине додијелила мандат јавним давањем и потписивањем свечане изјаве преузели су данас дужност градског вијећника.

У Градско вијеће Сарајева мандате су преузели вијећници из опћинских вијећа Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град Сарајево.

  • Из Старог Града у Градско вијеће Сарајева изабрани су: Ведран Додик (Хрват), Срђан Симоновић и Јасмин Скорупан (Срби), те Сеид Шкаљић, Ведад Дељковић, Алмедин Миладин и Муамер Мекић (Бошњаци).
  • Из опћине Центар изабрани су: Жељко Мајсторовић (Хрват), Биљана Лазаревић и Драган Стевановић (Срби), Нихад Ук (остали), те Јасмин Адемовић, Лејла Ћосовић и Амра Зулфикарпашић (Бошњаци).
  • Из Новог Сарајева у Градско вијеће Града Сарајева изабрани су: Маријела Хашимбеговић и Данијела Шахат (Хрвати), Срђан Срдић (Србин), Самир Бејић и Мирела Джехверовић (остали), те Алма Ченгић и Елведин Корора (Бошњаци).
  • У Градско вијеће Града Сарајева из опћине Нови Град Сарајево мандате вијећника добили су: Тони Вукадин и Драго Јурић (Хрвати), Ратко Орозовић (Србин), Ениса Спахић (остали), те Ади Шкаљић, Бајро Бибер и Алем Лого (Бошњаци).


Вијећници су потом гласали за предсједавајућег Градског Вијећа Града Сарајева, а предложени кандидати за ову функцију су Јасмин Адемовић и Срђан Срдић.

Десет вијећника гласало је за Адемовића, а пет вијећника за Срдића. Један листић је неважећи, један непопуњен, док је 11 листића испуњено “на начин који изазива сумњу”.

Због утврђених неправилности, Комисија за провођење избора предложила је да се избор за предсједавајућег Градског Вијећа понови, након чега је сједница прекинута због недостатка кворума.

Из Градског Вијећа Града Сарајева саопштили су да је за сутра заказан Колегиј на којем ће се утврдити датум наставка сједнице.

На конституирајућој сједници Градског вијећа Града Сарајева био је планиран и избор градоначелника Града Сарајева те два замјеника градоначелника Града Сарајева. Једини кандидат за градоначелника Сарајева је Богић Богићевић на приједлог Социјалдемократске партије (СДП), док је Наша странка за замјеницу градоначелника предложила Ању Маргетић, спортискињу и репрезентативку БиХ у пливању те као други замјеник градоначелника Народ и правда предложили су Хариса Башића.