Изградња поддионица Мостар југ – Тунел Квањ је дуге 8,6 километара побољшаће услуге пријевоза, смањити саобраћај на локалним цестама, те побољшаног приступ регионалној саобраћајној инфраструктури и туристичким средиштима, речено је на састанку представника и ЈП “Аутоцесте ФБиХ” о с градоначелником Мостара Мариом Кордићем

Представници ЈП “Аутоцесте ФБиХ” одржали су у уторак састанак с градоначелником Мостара Мариом Кордићем како би се наставио дијалог и партнерски однос у сврху изградње поддионице Мостар југ – Тунел Квањ.

Том приликом представници Аутоцеста ФБиХ-извршни директор за пројектирање и грађење Ешеф Джафић, извршни директор за економско-финансијске послове Иван Бркић и извршни директор за управљање и одржавање Марин Јелчић су градоначелнику Кордићу презентирали трасу аутоцесте на поддионици Мостар југ – тунел Квањ као и пројекте изградње локалних цеста и захтјева локалне заједнице који су ушли у “Захтјев за пројектирање”.

Такођер, презентирани су и досадашњи резултати експропријације на овој поддионици.

Градоначелник Кордић је изразио пуну подршку изградњи поддионице Мостар југ – тунел Квањ као пројекту који ће значајно допринијети развоју града Мостара и цјелокупне заједнице.

Разговор је такођер био усмјерен и на досадашњу праксу потписивања Споразума о реализацији пројеката из пријатељског окружења приликом изградње аутопута на коридору Вц.

Закључено је да ће се исти такав споразум потписати и с Градом Мостаром за вријеме изградње поддионице Мостар југ – тунел Квањ. Овим споразумом ЈП “Аутоцесте ФБиХ” помажу локалним заједницама на простору гдје се обављају радови да лакше преброде фазу интензивног грађења и да по окончању посла сва инфраструктура буде враћена у првобитно стање.

Иначе, поддионица Мостар југ – Тунел Квањ је дуга 8,6 километара и тендер за избор извођача проводи се по међународним процедурама путем Отвореног поступка с претквалификацијом.

Изградња ове поддионице имат ће вишеструку користи, попут побољшаних услуга пријевоза, смањеног саобраћаја на локалним цестама, побољшаног приступа регионално саобраћајниј инфраструктури и туристичким средиштима,саопћено је из Града Мостара.