Градоначелник Мостара Марио Кордић и предсједник мостарског Градског вијећа Салем Марић примили су у петак у Градској вијећници предсједника Управног одбора Спортског савеза Града Мостара (ССГМ) Сенада Кевеља и предсједника Надзорног одбора тог савеза Данку Шуленту.

Гости су захвалили на пријему те казали како је Спортски савез основна спортска организација спорта у Мостару и прва институција која је успјела истински ујединити грађане, посебно оне који се баве организацијом спорта у том граду, а у чему су увијек имали потпору Града.

Нагласили су како Спортски савез, као институција од посебног значаја за Град Мостар, окупља 62 чланице на разини Града и 20 придружених чланица, а за што требају значајна финанцијска средства како би се бар дијелом потпомогла њихова активност, напосе двају клубова ХШК Зрињски и ФК Вележ, као два велика и за Мостар значајна спортска колектива.

Кордић и Марић истакнули су важност Спортског савеза те нагласили како ова Градска управа и Градско вијеће препознају спорт као нешто што је врло битно и да ће наставити подржавати њихов рад, а што би се, додали су, требало конкретно препознати и кроз прорачун за 2021. годину, приопћено је из Града Мостара.