Град Београд је послије дописа Градског завода за јавно здравље донио одлуку да се ове године не организирају традиционалне новогодишње манифестације, потврдио је замјеник градоначелника Београда Горан Весић.

Према тој одлуци, Београд неће организирати ниједан јавни догађај у поводу дочека Нове 2021. године.

“С овом одлуком чекали смо до данас када смо добили службени став Градског завода за јавно здравље да нема увјета за организацију ових догађаја,” рекао је Весић.

Он напомиње да то значи да ове године неће бити ни Божићног сеоцета, нити Улице отвореног срца, Трга бајки, популарних тезги у Кнез Михајловој, програма “Београд отмјено”, традиционалних концерата испред Дома Народне скупштине, ни ватромета.

Неће бити постављене кућице на Тргу Републике и неће бити одржан ниједан онлине концерт у оквиру програма “Разгледница из Београда”.

Весић је подсјетио и да Град Београд ове године у прорачуну није предвидио ниједан динар за организацију дочека Нове године.

Објаснио је да се тих новаца град одрекао још приликом првог ребаланса прорачуна из травња ове године, када је прорачун смањен за око 15 посто и да је тада укинуто финанцирање свих програма који нису неопходни за функционирање града.

Како је рекао, тијеком јесени су се јавиле бројне компаније које су жељеле бити спонзори и Град Београд им је захвалан, јер су жељеле обрадовати Београђанке и Београђане.

“Позивамо све Београђанке и Београђане да поштују све мјере, да носе заштитне маске и да не одлазе на мјеста гдје има много окупљених људи. Компанијама које су жељеле да буду спонзори новогодишњих програма захваљујемо и позивамо их да тај новац уплате у добротворне сврхе или за куповину медицинске опреме. Само тако дочекат ћемо живи и здрави 2021. годину за коју сви вјерујемо да ће бити сретнија од ове која се завршава”, поручио је Весић, преноси Тањуг.