На порталу БХРТ-а пратите најновије информације везане за епидемију коронавируса у БиХ. Најновије информације налазе се на врху чланка.

У БиХ је најмање заражено 1486 особа. Умрло је њих 58, а опоравило се до сад 606 лица.

ZaraženiUmrliOporavljeni
BiH152059624
FBiH83032256
RS67125357
Brčko Distrikt19211

ХНЖ: Два новозаражена у Мостару

Током дана, у Свеучилишној клиничкој болници Мостар на КОВИД-19 тестирано је 113 узорака, од којих су из Херцеговачко-неретванске жупаније 2 позитивна, оба из Мостара. Ово је саопштио Штаб ЦЗ ХНЖ.

Сутра почиње укидање појединих мјера у Бањалуци

У Бањалуци се сутра укидају мјере које се односе на ограничења појединих области трговине, занатства и услуга. Паралелно са најавом поступног ублажавања мјера, биљежи се повећање броја заражених здравствених радника у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Екипа БХРТ-а на ГП Изачић – какво је стање на терену?

Наша екипа обишла је Гранични прелаз Изачић како би провјерила какво је стање на терену, односно је ли повећан број улазака бх. држављана у нашу земљу, након што је федерални кризни штаб ублажио мјере.

Нема нових случајева ковида-19 у ХБЖ

У Херцегбосанској жупанији (ХБЖ) у посљедња 24 часа није било нових случајева заразе коронавирусом, казала је за Фену директорица Завода за јавно здравство Диана Мамић. До сада је у ХБЖ-у евидентирана укупно 41 ковид-позитивна особа. Један случај завршио је смртним исходом, једна је особа и даље хоспитализована у СКБ Мостар, док су остали у својим кућама без јачих манифестација болести.

Тузлански кантон тринаести дан без нових случајева инфекције коронавирусом

Тринаести дан заредом у Тузланском кантону није забиљежен ниједан нови случај инфекције коронанвирусом, потврђено је из Кризног штаба Министарства здравља ТК. Полако се празне и карантини у три објекта на подручју Тузле.

“Карантини нису још у потпуности затворени, јер отпуст особа које се још налазе у њима иде тек након што се обаве тестирања и када им се уруче рјешења о продужетку кућне изолације за још 14 дана”, изјавио је за Фену директор Кантоналне управе цивилне заштите ТК Зоран Јовановић.

Дрљевић: Због већег броја заражених треба оформити изолаториј и у Маглају

Начелник Одјела за инфективне болести Кантоналне болнице Зеница Еднан Дрљевић најављује да би се због наглог повећања броја заражених на коронавирус у Маглају, у Дому здравља у тој општини могао уредити и изолаториј за смјештај особа из тог града. До сада је на подручју те општине потврђена зараза код 61 особе, односно дупло више него у Зеници (30) те скоро половина укупно заражених у Зеничко-добојском кантону, у којем је до сада евидентирано 123 позитивних на Ковид-19.

У Кантону Сарајево од јучер 196 тестираних, двоје позитивно на КОВИД-19

У Кантону Сарајево, у Босни и Херцеговини, у посљедња 24 сата тестирано је укупно 196 особа, међу којима је двоје било позитивно. У КС-у тренутно нема пацијената на респираторима, речено је данас током редовног обраћања представника Кризног штаба Кантона Сарајево.

ХНЖ: У задњих 24 сата без позитивних на коронавирус

У протекла 24 сата у Свеучилишној клиничкој болници Мостар на КОВИД-19 тестирано је 180 узорака, од чега у Херцеговачко-неретванској жупанији није било позитивних, саопштено је из Стожера цивилне заштите ХНЖ.

У Федерацији БиХ 15 новозаражених особа

У Федерацији Босне и Херцеговине у посљедња 24 часа је евидентисано још 15 позитивних особа на корона вирус, од укупно 959 тестираних, рекао је стручни савјетник за односе с јавношћу Федералног министарства здравства Златан Першић.

Опширније ОВДЈЕ.

У Републици Српској још 15 позитивних на коронавирус

У посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске извршено је тестирање 562 лабораторијска узорака, а нови вирус корона потврђен је код још 15 особа у Републици Српској.

Ријеч је о шест мушкарца и девет жене, а шест особа је из Бањалуке, по двије особе из Калиновика, Оштре Луке и Приједора, и по једна особа из Козарске Дубице, Требиња и Зворника.

У Републици Српској нови вирус корона потврђен је код 671 особе, док је укупно 25 особа преминуло.

Укупан број опорављених особа од новог вируса корона у Републици Српској је 357.

У Републици Српској још двије жртве коронавируса

У протекла 24 сата у Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске преминула су два пацијента код којих је потврђено присуство новог корона вируса. Ријеч је о седамдесетједногодишњем мушкарцу из Котор Вароши, који је имао више хроничних удружених обољења. Пацијент је лијечен у Клиници за инфективне болести од 23.4.2020.године.

Други преминули је љекар ове установе др Драган Војводић, о чијој смрти се јуче извјештавало.

Са овим извјештајем, у РС је преминуло укупно 25 особа.

ЖЗХ: Једна позитивна особа на коронавирус

Завод за јавно здравство Жупаније Западнохерцеговачке извјестио је о једној позитивној особи на корона вирус с подручја Груда.

До сада је у Жупанији Западнохерцеговачкој 75 особа било позитивне на присуство корона вируса. С подручја Широког Бријега је 58 особа, 13 из Груда и 4 особе из Посушја.

Нема нових позитивних узорака из ХНК

Штаб Цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона саопћио је вечерас да су у послијеподневним и вечерњим сатима, у Свеучилишној клиничкој болници Мостар на КОВИД-19 тестирана 94 узорка, од којих из Херцеговачко-неретванског кантона нема позитивних.

Укинут полицијски сат у ФБиХ, у РС забрана напуштања мјеста пребивалишта

У РС је на снази забрана напуштања мјеста пребивалишта до вечерас до 18х. У ФБиХ је укинут полицијски сат, а наложено је и затварање карантина. Упркос одлуци Уставног суда, карантини нису затворени на подручју свих кантона и општина. Апеловано је на грађане да се строго придржавају епидемиолошких мјера (ношење маски и рукавица и социјална дистанца). Директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић изјавио је да је након укидање обавезе карантина готово за десет пута већи број особа које су ушле у Босну и Херцеговину.