У програму БХТ1 у 17 сати од данас почиње емитирање емисије Коронавирус у БиХ – специјал која ће гледатеље у БиХ информирати о свим најновијим информацијма везаних за коронавирус.

У првој емисији између осталих гошћа је угледна професорица, епидемиолог Зарема Обрадовић. У емисији ће бити објављивани и актуелни контакт телефони у БиХ које грађани могу позвати да би се инфомрирати и пријавити у случају обољења од коронавируса.

Пратите УЖИВО.

Ценtрална информативна емисија Дневник 2 у 19 сати, од вечерас трајат ће 50 минута.

БХРТ је прилагодио програмску схему новонасталој ситуацији око појаве коронавируса у БиХ.

“То је задаћа сваког јавног сервиса, ситуација захтјева да крајње будемо одговорни. Ми ћемо бити у служби грађана. Све емисије смо прилагодили новонасталој ситуацији. Фокус је на информативном програму, ми смо процјенили да је ситуација све озбиљнија. Врло често критикујемо и државу и здравство, али ми се чини да се одговорно приступило цијелој ситуацији. Сасвим је логично да пратимо ситуацију, већина програма ће бити посвећен информативном сегменту”, казао је Генреални директор БХРТ-а Белмин Карамехмедовић.

Гледатељима ћемо пружити квалитетне и провјерене информације.

“Укинули смо присуство публике у студијима. За све посјетитеље и упосленике БХРТ-а осигурали смо сигурносну провјеру по препорукама стручњака. Обуставили смо путовања у иностранство и унутар БиХ. Мјере које смо подузели су мјере које су већ подузете и у јавном сервисима који пролазе кроз епидемију коронавируса. Оно што је најважније да кажем, БХРТ неће приступити сензационалистички, објављиват ћемо информације темељене на чињеницама и званичним изјавама. Требамо сви заједно слушати препоруке стучњака”, истакао је Карамехмедовић.

Вијести пратите на програмима БХР1, БХТ1, веб порталу www.bhrt.ba и друштвеним мрежама БХРТ-а.