У посљедња 24 сата у Босни и Херцеговни је регистрован 21 нови случај заразе коронавирусом, од чега 19 у Федерацији БиХ и по једна у Републици Српској и Брчко дистрикту. У истом периоду су пријављена два смртна случаја у Републици Српској.

У Брчко дистрикту једна новозаражена особа

Данас је у Брчко дистрикту БиХ регистрован један нови случај заразе вирусом корона, а преминулих случајева није било.

Тренутно су у Брчком активна 24 случаја заразе коронавирусом.

У Федерацији БиХ још 19 позитивних

У протекла 24 сата Заводу за јавно здравство Федерације БиХ пријављена су 742 узорка, од којих је 19 позитивно на коронавирус.

Нови случајеви регистрирани су у Херцеговачко-неретванском, Тузланском и Кантону Сарајево.

До сада је тестирано укупно 734 826 узорака, а коронавирусје потврђен код 134 211 особа.

У Федерацији БиХ у протекла 24х није било пријављених смртних исхода.

Укупан број смртних исхода на подручју Федерације БиХ је 5 535.

У РС једна позитивна особа и два смртна случаја

У посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 234 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код једне особе.

Ради се мушкој особи средње животне доби из Добоја.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, мушке особе средње и старије животне доби из Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.387 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.795 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 54.592 особе, а тестирано је укупно 287.777 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 37, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 15, а у осталим болницама 22. На респиратору су 3 особе (3 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 53 особе, а надзор је завршен код 193.639 особа.

У Кантону Сарајево девет новозаражених коронавирусом, седам опорављених и без преминулих

У протекла 24 сата, у Кантону Сарајево је потврђено девет нових случајева заразе коронавирусом од тестираних 430 особа. Од Ковид-19 инфекције опоравило се седам особа и није било преминулих.

Тренутно се на болничком лијечењу налази 38 пацијената, и то на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву 22, а у Опћој болници „Прим.др. Абдулах Накаш“ 16. На респираторној и кисеоничкој потпори дисању налазе се три пацијента.

Кантон Сарајево данас биљежи 81 активни случај Цовид-19 инфекције. У самоизолацији се тренутно налазе 692 особе. Од почетка пандемије у Кантону Сарајево евидентиране су укупно 52.784 особе заражене коронавирусом и 51.416 излијечених.

Према подацима Завода за јавно здравство КС, у протеклих седам дана просјечан број заражених је 11, док седмична инциденца, односно број обољелих на 100.000 становника, износи 18.