На порталу БХРТ-а пратите све вијести везане за епидемију коронавируса у земљама региона. Најновије информације налазе се на врху чланка.

Србија има највећи број заражених. До сада је у тој земљи од коронавируса обољело 9.362 лица. Број смртних случајева је 189. До сада се опоравило 1.426 особа. У Хрватској је број заражених достигао 2.088 особа. До сад је од посљедица коронавируса умрло 77 особа. Опорављених је укупно 1463.

Црна Гора: Преминула осма жртва коронавируса

Осма жртва вируса корона У Црној Гори је шездесетрогодишњи пацијент који је преминуо данас у Клиничком центру у Подгорици. Мушкарац је лијечен у Интензивној јединици Интерне клинике, саопштено је Клиничког центра Црне Горе.

Тренутно је обољело 70 особа, а од почетка 322, док је број опорављених 245.

Сјеверна Македонија: Један нови смртни случај и 15 новозаражених

У посљедња 24 сата тестирано је 199 узорака на корона вирус од чега је 15 позитивних, обавијестило је Министарство здравља Сјеверне Македоније.

Један пацијент, стар 61 годину је умро, тако да број смртних случајева у овој земљи износи 82.
Укупан број дијагностификованих случајева је 1.506, док је број опорављених пацијената 852.

У Црну Гору стигла медицинска помоћ

У Црну Гору је стигао још један контингент медицинске помоћи, донација власника кинске “Алибаба група” Џека Маа и грчког бизнисмена Петроса Статиса.

Ма и његова фондација обезбиједили су десет респиратора и пет хиљада тестова за вирус корона, а Статис је донирао још 170 хиљада маски, хиљаду заштитних одијела и 600 визира.

“Заједно смо добили прву важну битку у борби против епидемије вируса корона, а у наставку борбе имамо подршку и помоћ великих пријатеља и партнера Црне Горе”, рекао је савјетник потпредсједника Владе Црне Горе Ватрослав Белан.

Србија: Нових 157 заражених, преминуле 4 особе

У Србији је у протекла 24 сата регистровано 157 новозаражених вирусом корона од 5.086 тестираних, док су од посљедица болести преминуле 4 особе.

Од почетка епидемије у Србији је преминуло 189 људи, док су укупно заражене 9.362 особе. Излијеченo je укупно 1426 особа.

У Хрватској су три новозаражене особе, преминуле двије особе

У посљедња 24 часа у Хрватској су још три особе заражене коронавирусом, док су од посљедица вируса преминуле још двије особе, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре Националног штаба цивилне заштите. Опорављених је укупно 1463.

Од сљедећег понедјељка на снагу ступају нове мјере попуштања епидемиолошких мјера, након што није дошло до повећања броја заражених од прошлог понедјељка, када су отворене продавнице које не продају основне, прехрамбене намирнице, те дјеломично покренут јавни и међуградски пријевоз и проведен низ других мјера ублажавања борбе против епидемије.

Данас на снагу ступа одлука о отварању вјерских објеката, дозвола вјерских окупљања уз придржавање строгих епидемиолошких мјера, док ће у сљедећи понедјељак, као сљедећа фаза попуштања мјера, бити покренут и јавноздравствени систем.

Пет новообољелих и још један преминули у Словенији

У Словенији је у задња 24 сата с 720 тестирања потврђено пет зараза коронавирусом, чиме је број укупно заражених повећан на 1439, а још један инфицирани је умро, па број преминулих сада износи 94, објавила је у суботу словенска влада.

Хрватска донира сусједима 160.000 еура вриједну опрему за борбу против пандемије

Хрватска Влада преко Министарства вањских и еуропских послова (МВЕП) донирала је Босни и Херцеговини, Албанији и Црној Гори медицинску и другу опрему у вриједности од 1,2 милијуна куна (160.000 еура) за борбу против пандемије Цовида-19.

Опширније ОВДЈЕ.

У Црној Гори без нових случајева заразе

У Црној Гори је током ноћи анализирано 117 узорака и вирус корона није потврђен, саопштио је Институт за јавно здравље.

Према подацима Института, тренутно је у Црној Гори обољело 75 људи.

Од вируса корона у Црној Гори до сада су обољеле 322 особе, а опоравило се 240 људи.

На Косову седам нових случајева заразе, 27 опорављених од КОВИД-19

Национални институт јавног здравља Косова саопштио је да је потврђено још седам случајева заразе коронавирусом, док је тестиран 221 узорак сумњив на коронавирус.

Такође, 27 пацијената је излечено, па се број излечених повећао на 298.

До данас су тестирана 7.644 узорка сумњива на коронавирус, од којих је 813 било позитивно, уз 22 смртна случаја.

У Сјеверној Македонији умрло је до сад 81 лице од заразе коронавирусом. Број излијечених попео на 807. Укупан број дијагнистикованих пацијената је 1.494.