У САД је број умрлих од ковида 19 у једном дану премашио 2.000 први пут од маја, а усљед препуњености болница широм земље и наставка убрзаног ширења вируса очекује се додатни раст стопе смртности.

Како је пренио Ројтерс, јучер је регистровано 2.157 смртних случајева, што значи да сваких 40 секунди од ковида умре једна особа у Америци.

Током јучерашњег дана забиљежено је и нових 170.000 инфекција, а стручњаци наводе да би тај број могао да порасте на милионе, пошто Американци нису поштовали упозорења да не путују поводом Дана захвалности.

Број хоспитализованих лица обољелих од ковида 19 јуче је премашио 87.000, што је апсолутни рекорд до сада. Тридесет од педесет америчких држава овог мјесеца је извијестило о рекордном броју хоспитализација повезаних са ковидом 19.

Трагични рекорд забиљежен је 14. априла, у раним фазама пандемије, када су умрле 3.384 особе.

Од почетка пандемије у САД је потврђено укупно близу 260.000 смртних случајева од ковида и 12,6 милиона инфекција, што су највећи бројеви у свијету.

Доктор Татјана Праулер из Медицинске школе Универзитета “Џонс Хопкинс” изјавила је да ће путовања поводом Дана захвалности прошле седмице “осигурати да нас нико и не стигне”.