Фудбалски савез Данске објавио је да је осам репрезентативаца и неколико чланова особља морало у карантин, након што су откривена два позитивна случаја на COVID-19.

Из савеза истичу како ће ови играчи пропустити пријатељску утакмицу против Шведске у сриједу. Потом ће поново бити тестирани прије утакмица Лиге нација у којој ће Данска угостити Исланд и гостовати Белгији.

Роберт Сков, фудбалер њемачког Хофенајма, један је од позитивних играча, а сматра се да се није заразио док је био у кампу репрезентације Данске. Међу играчима који су y самоизолацији су Мартин Брејтвајт, нападач Барселоне, и Јусуф Поулсен, офанзивац Лајпцига.

Дански селектор Каспер Хјулманд није могао позвати неколико играча из клубова Премиер лиге због британских владиних ограничења за грађане из скандинавских земаља.

Те мјере, које се односе на оне који долазе из Данске, такођер би могле утицати на одигравање утакмице Лиге нација између Енглеске и Исланда. Наиме, Исланђани ће три дана раније играти против Данаца у Копенхагену па се мјера забране уласка у Британију из Данске односи и на њих. Стога би се сусрет, који је заказана за 18. новембар, могао играти на неутралном терену.