Предсједник Демократског савеза Косова (ЛДК) Иса Мустафа поднио је оставку на ту позицију због лоших резултата на недјељним пријевременим парламентарним изборима на Косову.

Иса Мустафа је након састанка Предсједништва ЛДК-а саопштио да се повлачи са позиције предсједника јер као челни човјек сноси објективну одговорност за изборни резултат.

“Информисао сам Предсједништво да ћу сазвати Скупштину ЛДК-а за избор новог предсједника за кратки временски период. Према статуту имамо 60 дана да то урадимо, али урадићемо то много брже како би ЛДК ускоро добило новог предсједника”, казао је Мустафа.

Навео је да жели да очува ЛДК-а и да га врати као јаку политичку снагу. Мустафа је рекао да његова партија нема замјерки на изборни процес, док је глас воља грађана. Иса Мустафа је од 2010. године био на челу ЛДК-а.

ЛДК-а је на недјељним изборима забиљежио најлошији резултат до сада са освојених само 13,12 посто гласова и заузима треће мјесто.

ЛДК-а је на прошлим парламентарним изборима октобра 2019. био друга партија са 24,55 посто гласова бирача и имао је 28 посланика у Скупштини Косова.

Аналитичари оцјењују да су грађани казнили ЛДК због рушења Владе премијера Албина Куртија прошле године, са којим су били у коалицији, након мање од два мјесеца.