Власник компаније “ЛДА Груп” Кадри Шала, који је уплетен у скандал с нестанком више од два милиона евра из Државног трезора Косова предао се полицији.

“У вези случаја, данас се Полицији Косова предао Косовар који је тренутно на интевјуу. Косовска полиција ц́е предузети све даље радње у вези са случајем и дотичном особом уз консултације и координацију са надлежним тужиоцем“, рекао је портпарол полиције Баки Келани.

Званичнику Државног трезора Косова Лабиноту Груди Основни суд у Приштини одредио је у четвртак, 22. октобра, мјесец дана притвора на захтјев Основног тужилаштва због сумње да је оштетио косовски буџет за нешто више од два милиона евра.

Груда, који се сумњичи да је 9. октобра 2020. у својству званичника злоупотријебио свој службени положај тако што је обавио трансакције у износу од 2.077.995,90 евра на адресу једног предузец́а, ухапшен је 21.октобра, чим је трансакција откривена, док је власник компаније био у бјекству.

“Сумњиче се за злоупотребу службеног положаја коришц́ењем државног трезора Републике Косово и да су пребацили новац у износу од 2.077.995,90 милиона евра. Затражена је блокада жиро-рачуна јер се сумња да је део новца пребачен у иностранство. Извршен је претрес куц́а осумњичених, ништа није пронађено, одузет је само аутомобил у власништву једног од осумњичених. По налогу тужиоца, осумњичени је приведен”, саопштено је из Полиције Косова када је ухапшен Лабинот Груда.

Премијер Косова Авдулах Хоти коментаришући случај нестанка два милиона евра из Трезора Косова, рекао је да преварантима није мјесто у јавним институцијама и да ће сви одговорни правно одговарати.