Манифестација обиљежавања стоте годишњице рођења Зулфикара Зуке Џумхура “Стогодишњица ходољупца” почет ће у сриједу, 23. септембра у Завичајном музеју Коњиц, промоцијом књиге “Записи о босанскохерцеговачкој књижевности на маргини: Ликови у роману Ћамила Сијарића”, ауторице Дијане Хаџизукић.

Програм се наставља истог дана у 20 сати, када је на распореду пројекција документарног филма о Мирзи Идризовићу, “Портрет редатеља”, у режији Алеша Курта, саопћено је из Народног универзитета Коњиц.

Након обиласка гроба Зуке Џумхура на градског гробљу Мусала, у четвртак ће у Джумхуровој родној кући бити уприличен “Дан отворених врата” те ликовна радионица, коју ће водити Дино Џумхур и Мухамед Крњић.

Централни програм манифестације бит ће одржан у Завичајном музеју Коњиц с почетком у 19 сати, а говорит ће Абдулах Сидран и Дино Бегташевић.

“Стогодишњица ходољупца” завршава изложбом “Зуко Џумхур”, аутора Сафета Хебибовића, која ће такођер бити одржана у Завичајном музеју Коњиц – с почетком у 20 сати.

Организатор догађаја је Народни универзитет Коњиц, а партнери су Завичајни музеј Коњиц, УК “Стари град” у Београду и Радио Коњиц.