Полицијска управа Бањалука поднијеће Окружном јавном тужилаштву извјештај против одговорних лица за јучерашњи јавни скуп на простору између Храма Христа Спаситеља и Административне службе града због почињеног кривичног дјела непоступања по здравственим прописима за вријеме епидемије.

“Јучерашње окупљање одржано је супротно прописаним епидемиолошким мјерама и закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, којима је прописано окупљање до 30 лица на отвореном простору”, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Према осталим учесницима скупа биће предузете мјере због кршења тренутних епидемиолошких мјера (физичко растојање од два метра и ношење заштитне маске), односно кршења закључака Републичког штаба за ванредне ситуације.

Полицијска управа Бањалука је позвала грађане да с циљем заштите здравља људи и спречавања ширења вируса корона међу становништвом, поштују закључке Републичког штаба и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске, те да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

Група незадовољних угоститеља и власника фитнес центара протестовала је јуче у Бањалуци испред Палате Републике и Градске управе, тражећи да им се омогући несметан рад.