Сусрет челника владајуће већине у Црној Гори и премијера Здравка Кривокапића у понедјељак навечер завршио је оптужбама за рушење владе које је на рачун просрпског Демократског фронта и потпредсједника владе задуженог за сигурносни сектор, Дритана Абазовића, изнио премијер и након тога напустио састанак.

Један од челника Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић рекао је новинарима након сусрета премијера и челника странака владајуће већине да је Кривокапић оптужио ДФ, потпредсједника Абазовића и министра Владимира Лепосавића да руше његову Владу.

“Приопћио је да има информације о томе”, рекао је Кнежевић новинарима након састанка, истакнувши да је Кривокапић индиректно оптужио њега, Абазовића и Лепосавића да стоје иза завјере за рушење Владе.

“Кривокапић се позвао на моју Тwиттер фотографију и објаву од 4. сијечња кад сам разговарао с Абазовићем о могућности превладавања кризе у црногорском правосуђу, те је приопћио је да посједује бројне информације о тој завјери“, рекао је Кнежевић.

По његовим ријечима, премијер је одбио изнијети информације које има, али је признао да се раније данас састао с предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем, но није желио говорити о том сусрету, преноси Хина.

„Када сам га питао о чему је с њим разговарао, ушли смо у вербалну расправу након које је премијер напустио састанак”, казао је Кнежевић, један од челника просрпске владајуће већине у Црној Гори.

Кривокапић је касније појаснио да је с Ђукановићем разговарао на сједници Савјета за обрану и сигурност, те да није има тајних сусрета с предсједником Црне Горе.

Криза унутар владајуће већине, која је на парламентарним изборима у коловозу 2020. тијесном побједом с власти свргнула Демократску партију социјалиста Мила Ђукановића, почела је кад је премијер Кривокапић одлучио смијенити министра правосуђа и људских и мањинских права Владимира Лепосавића, који је у јавном иступу оспорио геноцид у Сребреници и одлуке међународних судова о томе.

Лепосавић је одбио поднијети оставку, па о његовој смјени треба расправљати скупштина Црне Горе, у којој већи дио владајуће коалиције не жели подржатии одлуку премијера и смијенити министра правосуђа.