Кризни штаб Министарства здравства Федерације БиХ предложио је укидање полицијског сата у Федерацији БиХ, а приједлог је и да се дозволи музика уживо у угоститељским објектима, рекао је члан Кризног штаба Горан Черкез након сједнице.

“Повећали смо број особа које могу бити на јавним скуповима, 30 у затвореним просторима и 70 на отвореном. Исти број и у угоститељским објектима. Омогућили смо музику уживо и Ди Џејеве у угоститељским објектима, али уз преграду плексигласом која мора бити преко два метра висине, да се у потпуности одвоје извођачи од публике и мора бити размак три метра између њих”, рекао је Черкез.

Черкез је истакао да се у скоријем времену нада и даљем попуштању мјера.

“Овај период треба искористити за припрему за школу, за припреме спортских догађаја и публике на њима, а све зависи од нашег понашања”, нагласио је Черкез.

Он је рекао да имунизација тече по плану, да је у мају стигло преко 120 хиљада вакцина, као и да оне и даље пристижу.

“Имаћемо пораст вакцинисаних, очекујемо веће количине вакцина преко Ковакса и ЕУ”, истакао је Черкез.

Ови приједлози биће упућени на усвајање Влади Федерације БиХ, која ће о њиховом усвајању одлучивати на сједници заказаној за четвртак, а Черкез је овом приликом рекао да се нада да ће Влада потврдити одлуке Кризног штаба, као што је то и до сада било, те је напоменуо да кризног штабови кантона могу доносити рестриктивније мјере, уколико је то потребно.