Након данашњег састанка федералног Кризбог штаба, премијер Владе ФБиХ Фадил Новалић изјавио је, између осталог, да сматра да ограничење у смислу куповине основнвих животних намирница, на подручју ФБиХ још увијек није потребна. Иако је РС увела ову мјеру, федерални премијер каже да ФБиХ још увијек нема потребе за оваквом мјером.

Погледајте комплетан прес Кризног штаба ФБиХ:

Пети случај у Бихаћу заражен коронавирусом је потврђен, навели су из штаба и напоменули да се испитују тренутно контакти зараженог.

Вијест о смртном случају везаном за коронавирус на подручју УСК која се данас појавила у медијима није тачна, како је навео Горан Черкез испред ресорног федералног министарства.

У Мостарује поподне тестирано пет особа, од тога су позитивне двије особе из Широког Бријега, што је већ познато јавности.

Горан Черкез испред Федералног министарства здравства је препоручио становништву да се не бави само информацијама о коронавирусу и да се баве и неким другим садржајима мимо овог, јер је, како је рекао, то неопходно за релаксацију и ментално здравље.

Черкез сматра да и даље треба инсистирати на затварању још граничних прелаза, мимо ових које је данас Савјет министара обухватио, као и да се забрани ходање становништва из града у град, све у циљу смањења ширења заразе коронавирусом.

Претходно је премијер ФБиХ Фадил Новалић поновио да се аеродроми затварају и да је Савјет министара поступио по захтјеву Федералног штаба цивилне заштите.

Предсједник ФУЦЗ је рекао да се затварају приватне стоматолошке ординације, као и зуботехничарске радње.

Забрањују се и посјете мигрантским центрима, као и изласци миграната из тих центара.

Солак је напоменуо да се још увијек разматрају наредбе које би ограничиле кретање између кантона, али ништа прецизно, никаква одлука у том смислу, још није донешена.