Кантонални штаб цивилне заштите ХНК донио је нове наредбе. У наставку погледајте које су.

  • Наређује се свим здравственим установама на подручју Херцеговачко-неретванског кантона да отворе телефонске линије за грађане, које морају бити јавно објављене и доступне 24 сата, у сврху пружања здравственог савјетовања и психосоцијалне помоћи.
  • Наређује се таxи возачима на подручју Херцеговачко-неретванског кантона да у аутомобилима могу превозити само једну особу, с тим да та особа сједи на сједишту иза возача уз поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера које подразумијевају минималну заштитну опрему (маска и рукавице) за возача и путника.
  • Наређује се забрана кретања особама млађим од 18 година и старијим од 65 година на подручју ХНК (осим онколошким и другим тежим болесницима којима је потребна редовна медицинска терапија у здравственим установама).
  • Наређује се руководству Опште болнице Коњиц, да с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију у Опћини Коњиц, осигурају услове збрињавања и лијечења лакших и средњих облика болесника у оквиру своје установе, обољелих од коронавируса (ЦОВИД 19).
  • Наређује се правним субјектима, који су на основу наредбе од 20.3.2020. године изузети од забране рада, да су дужни организовати радно вријеме до 17:00 сати.