Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) у јулу 2020. године регистрирали су 172 позива на телефонској линији “Кримоловци“, од којих је шест било са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 68 пријава, од којих је осам са корисним информацијама.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службеног положаја и осталим кривичним дјелима.

Од укупног броја запримљених информација путем “Кримоловаца“ и електронског обрасца, 12 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по двије је поступала и СИПА.

У јулу је запримљено 28 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем “Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 23 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја “Кримоловци“ – 080 020 505, саопћено је из СИПА-е.