Кандидат за премијера Кантона Сарајево Марио Ненадић доставио је Скупштини КС-а приједлог кандидата за министре у Влади КС.

Будући да ће скупштинску већину у наредном периоду чинити СДА, СББ и ДФ уз подршку једног заступника БОСС-а, СДА је у новом сазиву Владе КС добила седам министарства, СББ три, а ДФ два министарства.

За министрицу правде и управе предложена је Мерса Кустура (СДА), за министра просторног уређења, грађења и заштите околиша Фарук Капиџић (СДА), за министрицу комуналне привреде и инфраструктуре Нихада Гламоч (СДА), за министра саобраћаја Ади Калем (СДА), за министра финансија Јасмин Халебић (СДА), за министра културе и спорта Емир Хаџихафизбеговић (СДА), а за министра за борачка питања Сенад Хасанспахић (СДА).

СББ је у Влади КС предложио Исмира Јуску за министра унутрашњих послова, Аниса Кривића за министра образовања, науке и младих те Јасну Агић за министрицу рада, социјалне политике, расељених лица и избјеглица.

Министри ДФ-а у Влади КС требали би бити Русмир Месиховић у својству министра здравства и Драшко Јеличић у својству министра привреде.