Влада Кантона Сарајево, на приједлог Министарства за рад, социјалну политику, расељене особе и избјеглице КС, донијела је Одлуку о доношењу програма подршке особама у стању социјалне потребе у КС које су заражене вирусом коронавирусом, односно које су преболовале обољење Ковид-19, с циљем ублажавања социо-економских посљедица изазваних пандемијом коронавируса у 2021. години.

Одлука је донесена у складу са чланом 14. Закона о ублажавању негативних економских посљедица и уштедама у Кантону Сарајево, Програмом рада Министарства и закључцима Скупштине КС од 15. марта ове године.

“Програмом је предвиђено да особе које остварују право на новчану накнаду за помоћ и његу од друге особе или право на новчану накнаду за вријеме чекања на запослење по основу оспособљавања за живот и рад, а које су заражене вирусом, односно које су преболовале болест Ковид-19 имају право на новчану накнаду у износу од 200 КМ, која се може додијелити једном у 2021. години”, истакла је ресорна министрица Ивана Првуловић.

Поступак остваривања права на новчану накнаду водит ће Јавна установа “Кантонални центар за социјални рад”, а накнаду ће исплаћивати Министарство за рад, социјалну политику, расељене особе и избјеглице КС.

Позивају се особе на која се односи ова одлука да се јаве надлежној опћинској служби за социјални рад, према мјесту свог пребивалишта, саопћено је из Службе за протокол и пресс КС.