Одобрено је запошљавање 528 особа са евиденције незапослених Јавне установе “Служба за запошљавање Кантона Сарајево”.

Како је саопштено, Управни одбор Службе је 5. новембра усвојио три листе по расписаним јавним позивима, и то: Програм суфинансирања запошљавања одговарајућег стручног кадра за рад с дјецом с потешкоћама у развоју, који омогућава запошљавање 51 незапослене особе, а вриједност програма износи 326.400 КМ, Програм суфинансирања запошљавања “Посао за све”, који омогућава запошљавање 151 незапослене особе, а вриједност програма је 1.449.600 КМ, као и Програм јавних радова који омогућава запошљавање 326 незапослених особа, а вриједност је 576.915 КМ.

Листе су након усвајања од Управног одбора Службе за запошљавање Кантона Сарајево прослијеђене путем Министарства за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице на одобрење Влади Кантона Сарајево која их је јуче одобрила. Тиме су се стекли услови за потписивање уговора са послодавцима о ангажовању незапослених особа.

Одобреним програмима биће запослено укупно 528 незапослених особа и Јавна установа „Служба за запошљавање Кантона Сарајево ” Сарајево је за ову намјену издвојила укупно 2.352.915 КМ.

Истовремено, та установа тренутно реализује програм запошљавања медицинског кадра, 102 незапослене особе, а вриједност програма износи 1.105.122 КМ.