Закључак о забрани кретања у овом периоду донијела је Влада КС на данашњој сједници, због драстично погоршане епидемиолошке ситуације у Кантону Сарајево. Забрана кретања на снази ће бити наредних 15 дана.

Такођер, на период од 15 дана, почевши од 20.03. у 05:00 сати, забрањује се рад угоститељских објеката у Кантону Сарајево, уз дозвољену доставу хране и пића.

Закључком о забрани рада угоститељских објеката обухваћене су дјелатности ресторана и осталих објеката за припрему и услуживање хране ( КД 56.10) , те дјелатности припреме и услуживања пића (КД 56.30).

Премијер Един Форто поручио је да ће Влада КС одмах по усвајању Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о ублажавању негативних економских посљедица и уштедама у КС, а који ће се наћи пред Скупштином КС наредне седмице, спремити пакет помоћи за пословне субјекте којима је забрањен рад.

Из забране кретања у КС-у изузети су сви упосленици који су укључени у провођење мјера и активности на рјешавању епидемије ЦОВИД на подручју КС, упосленици којима се процес рада одвија у смјенама, међуградски и међународни пријевоз путника, таxи служба, као и возачи теретних возила у домаћем и међународном транспорту. Упосленици који су укључени у провођење мјера и активности на рјешавању епидемије ЦОВИД , упосленици којима се одвија процес рада у смјенама, морају имати одобрење послодаваца за кретање у периоду од 21:00 увечер па до 05:00 сати ујутро наредног дана.

Данас је донесен и закључак о продужењу важења свих ранијих мјера по препорукама Кризног штаба.

“Влада упућује ријечи захвалности здравственим радницима на беспоштедној борби за здравље и животе свих нас током пандемије, као и становницима Кантона Сарајево који у овом тешком периоду поштују препоруке струке и мјере које су на снази”, саопћено је из Владе КС.