Федерални штаб је донио наредбу да се забрањују сва јавна окупљања, обуставља се рад свим угоститељским објектима за припремање и продају хране и пића, ресторанима, пицеријама, сластичарнама, наргила-баровима, кафе-баровима, диско-барови, чајџиницама, кафеима.

Такође је наређено да се обустављају све услуге културних и спортских институција, рад музеја, позоришта, активности у концертним дворанама, умјетничким галеријама, рад кина, базена, купалишта, спа-центара, фитнес центара.

Од наређења су изузети ресторани који се баве припремом и доставом хране, као и народне кухиње, ресторани у хотелима који ће пружати услуге само за госте хотела, уз придржавање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Наредба се примјењује од сутра ујутро у шест часова.

Влада Кантона Сарајево позива све институције, привреднике, пословне субјекте и грађане Кантона Сарајево да се у потпуности придржавају донесених наредби.

Штаб цивилне заштите Кантона Сарајево ће у складу са донесеним наредбама Федералног штаба цивилне заштите, у сарадњи са надлежним институцијама, пратити проведбу наредби и предузимати неопходне мјере с циљем заштите здравља грађана Кантона Сарајево и других особа које се затекну на подручју Кантона док траје стање несреће.