Вакцинација штићеника старијих од 60 година, те запосленика у Кантоналној јавној установи Дом за социјално здравствено збрињавање особа са инвалидитетом и других особа у Нахореву, почела је јутрос.

Министрица за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице Кантона Сарајево (КС) Ивана Првуловић посјетила је ову установу како би лично провјерила да ли се процес вакцинације одвија планираном динамиком.

В.д. директор Дома Хуснија Овчина информисао је министрицу Првуловић да ће до краја дана бити вакцинисано више од 80 штићеника и 40 запосленика ове установе. Одзив запосленика установе за добровољну вакцинацију је, како је речено, задовољавајући.

Вакцинацију проводе два тима породичне медицине ЈУ Дом здравља КС, према програму имунизације Министарства здравства КС и добним скупинама које су одређене као приоритети. Ускоро ће бити вакцинисани и млађи корисници ове установе.

Др Елвира Хасановић из тима ЈУ Дом здравља Кантона Сарајево изјавила је да вакцинација протиче у најбољем реду, те да нису забиљежени нежељени симптоми и нус појаве код штићеника установе и запосленика који су примили вакцину.

У Дому се проводе све прописане хигијенско-епидемиолошке мјере, а од јануара ове године у овој установи није забиљежен ниједан случај инфекције коронавирусом.