У Сарајеву су представљени заједнички кандидати “Четворке” за начелнике девет опћина у Кантону Сарајево, који су потписали и заједничку изјаву за наступ на Локалним изборима 2020.

Кандидати Народа и правде, Наше странке, Социјалдемократске партије БиХ и Независне босанскохерцеговачке листе, Ибрахим Хаџибајрић( Стари град), Срђан Мандић (Центар), Нермин Музур (Илиџа) , Аднан Делић(Нови Град), Дженан Брканић ( Вогошћа) , Амар Доваџија (Илијаш), Енес Казић (Хаџићи) и Елведин Татаревић(Трново) представили су се на прес конференцији у Сарајеву, са јасном поруком да желе промијенити стари начин вођења општина у којима се кандидују.

Потписали су и прву заједничку изјаву кандидата за начелнике.

Потписивању су присуствовати и лидери странака Предраг Којовић, Нермин Никшић, Елмедин Конаковић и Ибрахим Хаџибајрић.

Подсјетимо, “Четворка” је раније потписала споразум о сарадњи за предстојеће изборе с поруком да очекују побједу.

Подсјетимо, “Четворка” је раније потписала споразум о сарадњи за предстојеће изборе с поруком да очекују побједу.

Кандидати Наше странке, Народа и Правде, Социјалдемократске партије БиХ и Независне босанскохерцеговачке листе првом заједничком изјавом званично најављују сарадњу до, али и након Избора.

У заједничкој изјави обавезују се на на досљедно спровођење заједничког програма и дјеловања, те изражавају одлкиучност да раде на изградњи заједничке и боље будућности свих грађанки и грађана, те опредјељење да у свом мандату покрену промјене које ће од Сарајева направити савремен, еуропски град јер то Сарајево и његови становници заслужују.

“Одлуком да заједнички дјелујемо на остваривању конкретног програма и јасно утврђених циљева, показујемо нашу спремност да мијењамо постојеће стање и кренемо у ново, боље политичко дјеловање којем је примарни интерес – интерес грађанки и грађана Сарајева и Босне и Херцеговине. Свјесни проблема које насљеђујемо од наших претходника увјерени смо да заједно са свим грађанкама и грађанима Кантона Сарајево можемо створити сигуран, угодан, квалитетан живот у Сарајеву и тим примјером показати нашу визију Босне и Херцеговине.

Уважавајући међусобне идеолошке и политичке разлике, једнакоправност свих грађанки и грађана је неупитан принцип наше борбе против оних који очајнички желе задржати постојеће стање. Обавезани чврстим принципима, спремни да полазећи од себе мијењамо друштво у ком живимо, промијенит ћемо начине функционисања наших локалних заједница. Вратит ћемо повјерење грађанки и грађана у локалне институције радећи на потпуној транспарентности и нултој толеранцији према корупцији и непотизму. Желимо успоставити модерну, ефикасну и деполитизирану јавну управу која ће бити сервис грађанима и привреди а не препрека и прилика за корупцију. Паметним и одговорним управљањем, од наших опћина направит ћемо подручја привредног и економског развоја.

Желимо мијењати наш град, али и истински заштити и унаприједити културно, архитектонско насљеђе и јавне површине. У нашим политикама посебну ћемо пажњу посветити младима и њиховим образовним, спортским и пословним амбицијама. Нашим преданим радом на испуњењу програма, пробудит ћемо наду и доказати нашу неупитну вјеру у бољу Босну и Херцеговину”, наводи се у Изјави.

“Мобилизација” паметних и стручних људи

Предсједник Наше странке Предраг Којовић рекао је да вјерује да су ови кандидати бољи од актуелних начелника јер никад до сада кандидати нису представљали своје биографије или програме за мандатни период.

Пердсједник СДП-а Нермин Никшић истакао је да је увјерен да ће грађани Сарајева и сваке од опћина препознати квалитет њихових кандидата јер се окупила екипа која не размишља само о позицијама, већ грађанима представља шта могу очекивати од њих.

Предсједник Народа и Правде Елмедин Конаковић навео је да је данашње представљање кандидата најбоља слика процеса “мобилизације” озбиљних, паметних и стручних људи који се дешава широм БиХ.

Предсједник Независне босанскохерцеговачке листе Ибрахим Хаџибајрић поручио је да је “Четворка” постала једно тијело које је све договорено испоштовало, те се нада да ће тако бити и у наредном периоду.