Министар здравства Кантона Сарајево проф. др. Харис Вранић одржао је данас радни састанак са генералном директорицом Клиничког центра Универзитета у Сарајеву проф. др. Себијом Изетбеговић, в.д. директора Опће болнице “Прим. др. Абдулах Накаш” проф. др. Исметом Гавранкапетановићем и директором Завода здравственог осигурања КС Сакибом Катаном.

Разговарано је о реорганизацији и бољој организацији здравственог система у Кантону Сарајево, као и успостављању боље сарадње и координације ових установа и надлежног министарства у сложеним увјетима узрокованим пандемијом коронавируса.

Министар Вранић је казао да је састанак био конструктиван, а договорено је, између осталог, формирање радне групе која ће усагласити унапријеђени ‘пут пацијента’ између Опће болнице и Клиничког центра, с обзиром на то да је истекао рок важења претходног документа.

У радној групи ће бити представници Министарства здравства, Клиничког центра и Опће болнице као и Завода здравственог осигурања.

Разговарали смо и о потреби осигурања брже, ефикасније и боље организације примарне здравствене заштите. Осим тога, истакнуто је да се капацитети 13 здравствених установа у Кантону подједнако морају укључити у третман пацијената обољелих од KОВИД-а, првенствено у рад KОВИД амбуланти, за што сам већ издао наредбу – нагласио је министар Вранић и додао како је договорено да се овакви састанци убудуће одржавају чешће, саопћено је из Службе за протокол и прес КС.