Портпарол кина Митинг Поинт Андријана Копф изјавила је у разговору за Фену да су изузетно задовољни интересом који публика показује за гледање филмова путем платформе ondemand.kinomeetingpoint.ba, подсјетивши да је платформа покренута у децембру 2020. постављањем филма “Куда идеш, Аида?” Јасмиле Жбанић, који је још увијек доступан.

“Вријеме диктира такав начин гледања филмова, који има своје предности и недостатке”, рекла је Копф.

Напомиње да је прошлогодишњи 26. Сарајево Филм Фестивал одржан у онлајн формату путем платформе ondemand.sff.ba, а као наставак те платформе настала је ondemand.kinomeeting.point.ba.

“Платформа је покренута као подршка дистрибуцији филмова за подручје Босне и Херцеговине и шире. Одређени филмови су доступни публици из цијелог свијета, док су други доступни само у БиХ и земљама регије”, истакла је Копф.

Навела је да је идеја да садржаји кина Митинг Поинт буду доступни гледаоцима који не могу физички приступити кину постојала дуже вријеме, а пандемија коронавируса и развој технологије убрзали су њену реализацију.

Копф је прецизирала да су на платформи већином доступни регионални филмови, а убједљиво најгледанији је “Куда идеш, Аида?” Јасмиле Жбанић за који влада велики интерес.

Нагласила је да је на платформи уприличено и обиљежавање Дана сјећања на жртве холокауста, Дана људских права, те Дана сигурнијег интернета, у сарадњи с амбасадама с којим кино Митинг Поинт сарађује годинама.

Копф је казала да велики проблем представља нелегална дистрибуција филмова онлајн, која је законски кажњива и о чему би држава требала више водити рачуна.

Појаснила је да су путем платформе ondemand.kinomeetingpoint.ba реализовани поједини фестивали у Хрватској и Црној Гори, што показује да она има велики потенцијал и да ће се сигурно развијати у будућности.

Тренутно су на платформи доступни филмови “Пун мјесец” Нермина Хамзагића, “Тако да не остане жива” Фарука Лончаревића, “Те мрачне очи” Франсоа Лунела, “Куда идеш, Аида?” Јасмиле Жбанић, “Концентриши се баба” Пијера Жалице, “Маре” Андрее Штаке и “Отац” Срдана Голубовића.