Клиничком центру Универзитета Сарајеву (КЦУС) данас би требало да буде испоручена медицинска опрема коју је донирала ЕУ.

”Вриједност донације је 25.800 БАМ и укључује два монитора за праћење виталних функција и два тријажна контејнера. Тиме се комплетира испорука од укупно десет тријажних контејнера за КЦУС. Та опрема представља дио медицинске помоћи Европске уније за БиХ у борби против пандемије, укупне вриједности седам милиона еура, која се од марта ове године испоручује широм државе. Опрема је набављена у складу са стандардима ЕУ за јавне набавке кроз пројект који проводи УНДП БиХ”, наводи се.

Укупно, од почетка пандемије досад, ЕУ је донирала за КЦУС опрему вриједности 628.000 КМ. Укупна донација за здравствене установе Кантону Сарајево је 935.500 КМ.

Како је најављено из УНДП-а БиХ, медицинску опрему уручит ће шеф Секције операција за правосуђе и унутрашње послове и реформу јавне управе Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Николас Бизел у присуству генералне директорице КЦУС-а проф.др. Себије Изетбеговић.