Премијер Кантона Сарајево Един Форто и министар комуналне привреде и инфраструктуре, просторног уређења, грађења и заштите околиша КС Енвер Хаџиахметовић одржали су данас састанак са Управом КЈКП Рад.

Договорено је значајно интензивирање активности у чишћењу града и премошћавање свих проблема с којима се нова Управа овог комуналног предузећа сусрела одмах по именовању.

Неки од тих проблема је непостојање довољног броја механизације, посебно специјализираних возила за одвоз смећа из тзв. звона за одвојено прикупљање отпада.

Како је овом приликом истакнуто, ову врсту контејнера опћине су куповале без консултација са КЈКП Рад, које нема довољно возила за прикупљање смећа из ових звона.

“Набавит ћемо то возило, али и сву осталу опрему потребну за несметано функционирање предузећа. Велики је број нагомиланих проблема које је узроковао немар претходне Управе. Затекли смо 41 нерегистровано возило, али пошто више немамо луксуз да се правдамо нерадом претходника, покренули смо низ корака који ће нам помоћи да Сарајево напокон буде чист град какав грађани заслужују”, истакнуо је премијер Форто.

Министар Хаџиахметовић рекао је да ће Управа КЈКП Рад у наредним данима направити спецификацију свих недостајућих средстава и возила. За ове намјене Влада КС одобрила је 1,6 милиона КМ.

” Разговарали смо и о људским ресурсима у предузећу и у том смислу Министарство је дало сагласност за упошљавање нова 73 радника, од чега ће њих више од 40 директно радити на одржавању чистоће”, рекао је министар Хаџиахметовић, саопћено је из Службе за протокол и пресс Кантона Сарајево.