Полицајци у Лакташима у суботу су ухапсили два малољетника због спречавање службеног лица у вршењу службене радње и оштећење и одузимање туђе ствари. Њих двојица била су под дејством алкохола, а тестирањем је утврђено приссутсво кокаина у ирганизму.

Наиме, полицијски службеници су приликом обављања редовних послова и задатака у улици Карађорђева у Лакташима уочили двије особе које се туку.

Полицијски службеници су издали законито наређење тим особама да престану са нарушавањем јавног реда и мира, на шта су се оглушили, те су почеле да вријеђају полицијске службенике.

Потом је једна непозната особа напала полицијског службеника задавши му више удараца ногама у предјелу тијела, након чега је лишен слободе.

У току лишења слободе пришла је друга непозната особа која је физички напала полицијског службеника задавши му више удараца песницама у предјелу главе и тијела, након чега је побјегла са лица мјеста.

Потом је та особа дошла испред Полицијске станице Лакташи, носећи два камена у руци, те је један камен бацила у правцу зграде полицијске станице, којом приликом је дошло до оштећења вањског зида зграде, а други камен према полицијским службеницима, а након чега је лишена слободе.

Лица су алкотестирана којом приликом је утврђено код једног малољетника 1,55 г/кг алкохола у организму и код другог 1,18 г/кг алкохола у организму.

Извршено је тестирање на присуство опојне дроге у организму, којом приликом је код обје особе утврђено присуство опојне дроге “кокаин” у организму.

О свему је обавијештен дежурни тужилац за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а против малољетних особа ће бити достављен Извјештај у редовној процедури, а обавијештен је и Центар за социјални рад Лакташи, саопћено је из МУП-а РС.