Мостарска пливачица Лана Пудар, која је испливала А олимпијску норму у дисциплини 100 метара дупин и постигла најбољи резултат у повијести босанскохерцеговачког пливања, изјавила је данас на конференцији за новинаре како ће дати све од себе да на Олимпијским играма у Токију представи Босну и Херцеговину у најбољем свјетлу.

”Овај резултат је заиста јако велик и ја сам поносна на то, задовољна и сретна. За то је наравно потребно много рада, труда и одрицања, талент и много људи од којих имам неизмјерну подршку. То су прије свега моји родитељи, а затим тренери, наставници, колеге и пријатељи”, истакнула је 15-годишња пливачица у Градској вијећници гдје ју је примио мостарски градоначелник Марио Кордић.

Додала је како ће се потрудити да у будућности тренира још јаче и постиже још боље резултате те да ће на Олимпијским играма у Токију представити Босну и Херцеговину у најбољем свјетлу.

Предсједник Клуба водених спортова ”Орка” из Мостара Дамир Ђедовић казао је како је ријеч о резултату свјетских оквира.

”Ово је други најбољи резултат на свијету у овој години у сениорској конкуренцији, а причамо о дјевојчици од 15 година која нема олимпијског базена. То је нешто невјеројатно само по себи”, казао је Ђедовић.

Истакнуо је како су у клубу свјесни да је Лана направила огромну ствар, али да ни у ком случају не мисле стати на овоме нити се задовољити овим резултатом, јер, како је казао, увјерен је да Лана може пуно више.

Ђедовић је захвалио мостарском градоначелнику Кордићу на пријему и обећаној помоћи за олимпијске припреме, као и другим који су понудили помоћ да би се Лана што боље припремила за наступ у Токију.

Конференцију за новинаре у Градској вијећници организирао је Спортски савез Града Мостара који ће Лани и њезином тиму уручити 5.000 марака како би се припремили за олимпијски наступ.

Предсједник Управног одбора Спортског савеза Града Мостара Сенад Кевељ казао је како Лана има огроман потенцијал.

”Резултат најбољи на свијету 100 метара делфин је нешто се не догађа сваки дан, посебно на овим просторима. То је нешто што је учинило сретним не само грађане Мостара него и грађане БиХ у овим тешким и тмурним временима”, устврдио је Кевељ.

Градоначелник Кордић на пријему у Градској вијећници честитао је Лани Пудар и уручио јој признање за спортски резултат који је остварила, а за њезин успјех и одлазак на Олимпијске игре у Јапан најавио је и конкретну финанцијску подршку.

Кордић је Пудар зажелио да се што боље припреми за олимпијски наступ и притом казао како сви успјешни спорташи заслужују потпору Града и шире друштвене заједнице.

Оно што је важно, истакнуо је градоначелник, јест да се младима и надаренима створе увјете за бављење спортом, а то подразумијева изградњу спортске инфраструктуру.

”Оно што свакако треба саградити у Мостару је спортска дворана и олимпијски базен”, поручио је градоначелник.

На пријему у Градској вијећници честитке Лани упутио је и предсједник Градског вијећа Мостара Салем Марић.