Америчка кошаркашка звијезда ЛеБрон Џејмс одговорио је Златану Ибрахимовићу након што га је шведски фудбалер критиковао због његовог политичког активизма.

Ибрахимовић је у четвртак поручио Американцу да би се требао бавити спортом и не мијешати се превише у политику.

“Он ради феноменалне ствари у своме спорту, али не волим када људи досегну такав статус и онда причају о политици. Ради оно у чему си добар. Ја играм фудбал јер сам најбољи у томе. Да сам политичар, бавио бих се политиком”, казао је Ибрахимовић.

Џејмс му је брзо одговорио путем видеа, поручујући да никада неће игнорисати неправду која се дешава људима.

“Никада нећу шутјети на неправду и кад видим да су ствари погрешне. Све те ствари о којима говорим, друштвеној неједнакости, неправди, расизму и осталим старима које се догађају нашој заједници, говорим јер сам и сам био дио те заједнице и гледао сам шта се догађа. Морамо подићи наш глас”, рекао је амерички кошаркаш те додао:

“Ја сам њихов глас. Не упозоравам само на неправду у мојој заједници него и на неправду диљем свијета. Нема шансе да се могу само држати спорта”.

Потом је Ибрахимовића подсјетио на раније изјаве шведског нападача о питању расизма.

“Смијешно је да је то рекао, јер ако се не варам 2018. године је причао о лошем искуству у Шведској. Говорио је о истим стварима и шта му се догађало због презимена које носи и расизму који је осјећао док је био на терену. Јако много знам о тим стварима тако да нисам човјек којег треба нападати јер само радим своју задаћу”, казао је Џејмс.