На мостарском Свеучилишту у Мостару од данас креће приказивање филмова Документарног дијела програма, у оквиру 14. Мостар филм фестивала (МОФФ). Данас од подне сви посјетитељи имају прилику гледати филм о бакама које су откриле формулу сретног живота – „Dream team babe“, Лејле Звиздић, уреднице Јутарњег програма “Јутро за све” Телевизије Босне и Херцеговине (БХТ1).

Редатељица доноси причу о женама које својим начином живота у седмом десетљећу руше стереотипе.

Године су само број, поручују и својим примјером показују Ката Михаљевић, Нада Лауц, Јагода Лауц, Благица Скоко, Франка Шуњић и Ана Шкорпут, умировљенице из Љубушког које су у трећој животној доби одлучиле формирати ‘Dream team babe’, најстарији глазбени бенд на свијету. Необична група од шест баба невјероватним шармом и заразном веселошћу плијени пажњу гдје год се појави, а њихове пјесме пјевају се широм регије.

„Сви наши посјетитељи имат ће прилику данас упознати наше популарне баке, провести угодно подне уживајући у легендарном филму који показује колико су позитивност, ведар дух и оптимизам лијек за дуг и сретан живот“, поручили су из организацијског тима МОФФ-а.

Након пројекције филма о бакама, у оквиру Документарног програма бит ће приказани филмови „Анонимно јато“ и „Наш Хајдук“ . Улаз је бесплатан за све посјетитеље.