Најбоља бх. бициклисткиња и четверострука балканска првакиња Лејла Тановић након задњег уписа бодова налази се међу 10 најбољих бициклисткиња свијета.

Бодови освојени на УЦИ утркама бодовали су се 15 тједана дуже ради прекида натјецања изазваног пандемијом коронавируса.

Након посљедњег уписа бодова освојених у протеклој сезони, Тановић је испунила очекивања и пласирала се на седмо мјесто на свјетској бициклистичкој листи.

Повијесни пласман за бициклизам у нашој држави усљедио је након освојеног осмог мјеста на Свјетском првенству у Турској.

– Наш циљ за ову годину био је пласман међу првих десет бициклисткиња свијета, пласман на седмо мјесто на свјетској бицикистичкој ранкинг листи дошао је као резултат сјајних наступа које сам имала тијеком читаве прошле године. Својом формом али и резултатима на најбитнијим утркама показала сам да се могу борити за медаљу на великим натјецањима. Припреме за наредну сезону у којој имамо велика очекивања су већ почеле, а нови ранкинг је сјајна мотивација пред тежак блок тренинга – рекла је Лејла Тановић.

Пласман Тановић на седмо мјесто је најбољи резултат у повијести бх. бициклизма и први пласман међу десет најбољих бициклиста за нашу државу.

Прилику за освајајње нових УЦИ бодова наша натјецатељица ће имати крајем вељаче када је планирано да наступи на етапној утрци у Шпањолској.