Аргентински фудбалски ас Лионел Меси уручио је писани упит руководству Барселоне у којем је навео да жели напустити тај каталонски клуб.

Шпански и аргентински медији јављају да је Меси руководству Барцелоне послао факс поруку у којој је навео да не жели наредну сезону остати на “Ноу Кампу“, већ да жели раскид уговора и могућност да без одштете напусти клуб.

Меси тренутно има важећи уговор по којем у Барселони остаје до краја јуна наредне године. У уговору се наводи да Месси може раније напустити Барселону, али уз плаћену одштету од 700 милиона еура или пак уз најаву одласка најмање годину раније.

Шпански лист “Спорт” јавља да је руководство Барселоне брзо одговорило на Мессијев упит и поручило му да одбија молбу јер нема правне основе за такав раскид уговора.

Један од најбољих фудбалера свијета Месси је поникао у Барселониној академији и од 2004. године игра у првом тиму.

Меси је наводно најавио да неће у понедјељак присуствовати најављеном тестирању фудбалера Барселоне на коронавирус.

Нјегов бивши саиграч Карлес Пујол је на друштвеним мрежама изразио пуну подршку Месију, а на ту поруку је симболом аплауза реагирао и Луис Суарез.

Најбољи стријелац Барселоне свих времена, 33-годишњи аргентински репрезентативац који је у Барсу дошао 2000. као млади играч, има уговор с каталонским клубом који истиче 2021. године.

Меси је у дресу Барселоне одиграо 731 утакмицу, постигавши 634 гола уз 285 асистенција.