Људски образ има цијену, и то су доказали посланици који су против Приједлога закона о допуни Закона о платама и накнадама у институцијама Босне и Херцеговине, изјавио је гостујући у “БХТ1 уживо” БХРТ-а Саша Магазиновић.

“Поред оваквих плата узети додатни новац, мене је срамота, али било је оних који су гласали да им остане тих 700-800 КМ”, рекао је Магазиновић.

Према његовим ријечима, један од великих проблема у Босни и Херцеговини представљају и дупле функције.

Законом о дуплим функцијама спријечило би се да један човјек може бити и министар и посланик, каквих примјера у нашој држави има много.

“Не примају они дупле плате, али је велика концентрација моћи. Напримјер, министри пошаљу закон у процедуру и онда га као посланици бране и гласају за њега”, истакао је Магазиновић.

Када је ријеч о његовој оставци на функцију предсједника Главног одбора Социјалдемократске партије Босне и Херцеговине, Магазиновић је нагласио да је то коначна одлука и да је ствар личне одговорности због недавних изборних малверзација у Сребреници, а које се доводе у везу са члановима општинског одбора СДП-а БиХ.

“Одлука је коначна и биће ми драго ако након ње услиједе промјене, да се овакве ствари не понављају”, нагласио је Магазиновић.

Додао је да није позвао никога другог да поднесе оставку јер, како је рекао, не требају сви одговарати због дјела појединца.

“Ово је индивидуални чин којим сам желио изразити поштовање према Сребреници. Осјећам душевну сатисфакцију, јер у БиХ нису честе оставке”, рекао је он.