Заступник Социјалдемократске партије БиХ (СДПБиХ) у Заступничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саша Магазиновић казао је у паузи засједања да сједнице државног парламента већ дуже вријеме не би имале садржаја да посланици не предлажу материјале и законе.

Неки од нас су предложили већи број закона него Вијеће министара и то је био разлог зашто смо тражили смјену Вијећа министара за коју није било већине, јер већина је за смјену кад су у ходнику, али кад се уђе у салу онда гласају онако како им странке кажу – изјавио је Магазиновић.

Оцијенио је да предсједавајући Вијећа министара БиХ Зоран Тегелтија “није за разговор, осим кад он има неки свој лични интерес или интерес њему блиских људи”.

Да јесте за разговор, остао би да разјаснимо причу око вакцина. Да ли они обмањују јавност да ће директно набављати вакцине или то заиста раде. Ако то раде, по којем закону – рекао је Магазиновић, појаснивши да Закон о лијековима и медицинским средствима не дозвољава директну набавку вакцина од произвођача, него искључиво од веледрогерије.

Такођер, наводи да на дневном реду сједнице нема ни измјена Закона о јавним набавкама, ни измјене Закона о лијековима и медицинским средствима, који су препрека за директну набавку вакцина, а поручује да су измјене које би требале бити урађене минималне.