Магла и ниска облачност смањују видљивост на путевима у вишим предјелима, а издвајају се путеви од Сарајева према Тузли и Коњицу, Гламоч-Млиниште, Босански Петровац-Дрвар и Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље. Саобраћа се по влажном или мокром коловозу, а упозорава се и на повећану опасност од одрона. Савјетује се опрезнија вожња и напомиње да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Дионица аутопута А-1 Зеница југ-Зеница сјевер и даље је затворена у оба смјера.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448) саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, током дана, саобраћа се на путевима: Витез-Травник (Каоник-Невић Поље), Сарајево-Тузла (Оловске Луке и Хусино), Клашнице-Лакташи, Пелагићево-Сребреник и Рогатица-Устипрача.

На магистралном путу Ливно-Шуица, преко превоја Борова Глава, упозорава се на изласке дивљих коња на коловоз, посебно у јутарњим и вечерњим сатима.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања. На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати.